Kategorier

onsdag 31 juli 2013

SNART SEMESTER !

Hej igen !
Då har ännu en vecka lagts till historien och ungefär 260 timmar har vi arbetat med huset i veckan. det går fort att det blir timmar, och tänk Er 260 x 500 kr alltså 130.000 kronor har vi förbrukat av vår budget bara denna vecka så det vill till att det händer grejor. Som tur är så har det varit ännu en mycket bra vecka, det har gått bra och mycket har blivit gjort.


Först så vi jag visa skorstenen, som blivit murad i veckan, två kanaler, den lilla kanalen skall köksspisen anslutas till, den ska alltså stå på andra sida väggen inne i köket, sedan en dubbelkanal som kakelugnspannan skall anslutas till. Här ser Ni hur den tar from och skjuter upp genom taket
Och slutligen upp i frihet, vi har inte ännu bestämt hur kronan skall se ut, så det får vi fundera lite på, men vi tänker att vi ska klä in skorstenen och väggen bakom i gammalt tegel, som en fondvägg, det är i vart fall huvudspåret just nu.


Sedan så har vi fixat till lärkpanelen som skall klä takkuporna på utsidan, den är struken med ¨Svart Viking¨, som jag fått av Tranes i Gislöv för att prova, Svart Viking innehåller Tjära, Linolja och Kimrök för att göra den svartare, den verkar fungera riktigt bra. Jag längtar tills de kommer upp på kuporna så vi får se hur de börjar se ut, spännande !
Sedan kan Ni gissa vad vi har gjort här !


Jo, vi har lagt in en värmeslinga i väggen, den skall fungera som handdukstork, så istället för att montera en sån där ful rörtork så kommer alltså väggen bakom handdukarna att vara varm så att de torkar hängande på sin plats. Smart va ? Det är Kennets idé så vi får tacka honom.


Nu är äntligen avväxlingen mellan huskropparna klar och isolerad, det var mycket stök runt dessa vinklar, här blir det sedan en vägg vid skorstenen, från denna sida, denna del blir alltså klädkammare för oss från vårt sovrum.


Nu är hela övervåningen isolerad, ångbromsad, spikläktad, nu väntar övervåningen på att gavlarna och fönstersmygarna skall bli finputsade, sedan ska vi börja lägga in grangolvet. Det blir förhoppningsvis nu efter semester veckan.

Fönstersmygarna har börjat få puts på sig, det blir en fin form på dem, de är djupa, och den runda öppnande formen gör att ljuset kommer att flöda in i huset på ett bra sätt.

Förutom detta så har vi satt in fler fönster, gjutit golvet i tvättstugan , testat ännu en finputs struktur på en vägg till i Caspers rum (nu är vi nära vårt mål), målat fönster, målat takbjälkar, så visst det går bra framåt just nu. Sedan så åkte jag i Söndags till Felix i Grimslöv, för att hjälpa till med deras båtprojekt, här Ser Ni några bilder på hur den ser ut just nu.
Som Ni ser så har de några timmar kvar också !!!. Det är ett jätteprojekt helt enkelt, de har alltså rensat rent ett plastkrov, gjort nya spanter som plastats in i skrovet för att kunna höja hela konstruktionen, en ny överbyggnad, är sedan reglad på dessa spanter. Denna grundform är nu nästan klar, nästa steg är att klä in skelettet med björkplywood och sedan plasta ihop delarna, slipa och börja bygga en ny inredning inne i båten, pust pust, de är duktiga som tar sig an ett sånt här bygge.

Det är kul med något annat några dagar, jag ska bege mig tillbaka ikväll onsdag, imorgon torsdag ska jag fixa till fönsterbänkarna (valnötsbrädorna som vi sågade tidigare) hos Kjell-Erik i Tommarp, träffa smeden Kristofer som har gjort smidda upphängningsjärn till bjälkarna i köket, samt att på fredagen sätta in de två små sista fönstren i toaletten och trappen.

Så det var denna semester det ! Nu hoppas vi bara att det varma vädret ska återvända, här i Grimslöv har det regnat nu i dagarna två, det gör nu inte så mycket då vi jobbat hela tiden på båten, men gråväder gör något surt med orken också.

Sköt om Er och så hörs vi sedan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar