Kategorier

måndag 15 juli 2013

Lite FÖNSTER kanske ??

Hejsan igen !
Ännu en vecka att lägga till sin ålder, vi har haft fantastiskt väder och jobbet har flutit på fint, jag har haft 6 man igång och det blir alltså 240 arbetstimmar som jobbats in i huset, och det syns, det är putsat flera rum, nästan hela utsidan är grundad, övervåningen är nästan helt isolerad, det saknas isolering i kuporna som vi måste snickra till lite mera på för att de skall bli isolerbara, samt att vi fick in lite fönster. Det här ska nog bli ett riktigt hus till slut !


Så här såg det ut när det blev grundat på utsidan, innan fönstren kom på plats. Nedan kan Ni se hur isoleringen tar sig an på övervåningen. Duken kallas för ångbroms, och andas den också, så att fukt kan ta sig ut.


Det blir varmt och skönt i huset hoppas vi, 40 cm linullsisolering i taket, men övervåningen krympte ordentligt när takstolsfacken blev utfyllda, och vi som tyckte den kändes så stor.............


Och sedan kom ett fönster på plats


Sedan var vi tvungna att göra om det för att hålet var för högt, men i smalaste laget, drevningen kommer nog att bli lite lidande tyvärr. Så vi hoppade upp och satte fönster i kuporna i stället.


Sedan Tobias murat i block, kluvna i 7 cm:s bitar så blev det bättre, och då kom fönstren på plats i nedervåningen, här ses fönstret i vardagsrummet mot ingången.


Så här börjar det se ut från utsidan, ganska fint va ?Nu har vi bara ett jätteproblem med våra fönster, vi har beställt dem obehandlade, men med aluminiumklädd utsida (vi är lite lata, jag vet !!) men det visar sig när vi skall behandlade med linoljevax på insidan, så är det såklart rester av silikon på fönstren efter monteringen av glas kassetterna, silikon gör så att inget fäster, och de ser lite fläckiga ut där färgen inte tar fast som den ska och vi vet faktiskt inte riktigt vad vi ska ta oss till, slipa ner dem går inte, då smetar man bara ut silikon smittan värre, vi har provat med röd sprit, aceton, linsåpa men inget hjälper, så det är den stora utmaningen just nu, så fortsättning följer denna vecka, nu ska jag ut och kolla sista försöket.............

Sköt om ER / Jörgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar