Kategorier

fredag 30 augusti 2013

En lite lugnare kväll !

 Hej igen !
Det var ett tag sedan som sagt var, för jag har inte postat en rad under augusti, efter semesterveckan har det varit helt galet mycket att göra. Jag stukade foten häromdagen så jag pallar inte riktigt med dessa 12 timmars pass just nu, så frugan får stå och måla själv medans jag ny duschad med ett glas vin bredvid tänkte att äntligen orkar jag lägga ut lite info igen om bygget.

Bakgrundsfakta: Från att bygga mellan 07.00 och 16.00 har vi nu gått till att fortsätta till nio tio tiden på kvällen istället, och då menar jag inte byggjobbarna, nej efter klockan 16.00 har vi städat undan, roddat iordning för att rigga målarverkstad i huset, käkat lite middag och så på det igen. Ni förstår nu kanske att det finns möjlighet att skotta in hur många timmar som helst just nu, för THE PAINT SEASON IS HERE !! det har nu målats undersidor på golvbrädorna, dvs taket i bottenvåningen, takbjälkar, fönster, fönsterdörrar, takpanel, ytterdörrar och karmar. Detta är som Ni förstår arbetsuppgifter som med fördel kan utföras på kvällar och helger. Nu har det inte bara varit arbete, jag har även hunnit med en liten utflykt (man kan säga en longweekend tor-sön) nu kanske inte som andra skulle göra en semestertripp, men jag har i vart fall varit i Sälen, och cyklat vasa loppet igen, 95 kilometer på riktigt fina 3 tim och 21 min, så helt otränad är man nog inte ändå, nåväl nog om detta nu kör vi lite bilder istället så Ni får se hur DUKTIGA VI ÄR.................

Först vill jag visa så snygga kuporna blir med den svarttjärade lärkpanelen.


Här kör nu Ulf och självaste Herr Nilsson Bygg (Magnus) själv slutputsen på gaveln uppe så vi kan börja med golvläggningen


Här är vi nu i full gång med  golvläggningen, det är Krister, Jag och Dick som har gjort det jobbet. För de som inte vet det, men golvbrädorna är av gran och mäter hela 43 mm i tjocklek, bredden på dem varierar från 380 mm till 160 mm, så jag har såklart sorterat dem så att vi har lagt en hel rad med varje bredd.
Här ser vi Monica på ett kvällspass i målar verkstan, där hon drar på vit hartsgrund på undersidan av golvbrädorna.


Detta är Monicas arbetsrum som är nu färdigputsat, det går för Er inte att se strukturen på väggarna, men den är mjuk, lite böljande ojämn, vi tror det kommer att se bra ut, lite gammal borg känsla kanske ??


Detta var vecka 32, alltså hur det såg ut till den 9 augusti. Fortsättning kommer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar