Kategorier

tisdag 9 juli 2013

HÄR PUTSAS DET !

Hej igen !
Jag är nu tillbaka efter en 10 dagars sejour i Skellefteå, dock hårt arbete men ett arbete som gav både ett överskott och mycket glädje och samvaro, trevligt att i glada vänners lag jobba ihop, skratta och stressa i lika doser, men vädret var okay så vi hade bra med folk så Tack Skellefteå för denna gång.


 Som vanligt så har jag tyvärr slarvat och inte fotograferat som jag borde, så detta är den enda bild jag har från vårt tält, Casper jobbar med att fylla upp kylarna på tisdag kväll inför öppningen på onsdag morgon. Nåväl sånt är livet, man kan inte alltid få som man vill............. Men efter helgen så hade jag jobb kvar även på måndagen med att betala lite skulder, gå på banken med alla kassor och sånt, men jag och Casper lyckades ändå komma iväg vid 17 tiden, vi körde till Gävle, sov i bilen och körde sedan vidare till Brantevik på morgonen för att landa hemma till middag och ett par semesterfirare !!Min syster Madelen och svåger Patrik på besök, i soliga södern !!

Nog om annat, och nu över till bygget, man var såklart nyfiken vad som hade hänt under tiden man hade varit borta, och som tur var hade det hänt en hel del, alla valvbågar och gavlar på huset var klara, snyggt !!

Sedan var all grundputs sprutad på insidan av huset, dvs alla väggar har sprutats med en hydraliskt kalkputs, detta första lager blir ojämnt för att nästa lager, det som de kallar utstockning skall fästa ordentligt. Detta andra lager blir däremot tjockare, ca 15 mm, varpå man sedan lägger ett lager finputs som sedan då är färdig innervägg, hela putsen blir alltså ca 20 mm.


Så här kommer den färdiga väggen sedan att se ut, detta är i Caspers rum där det är även finputsat så att vi skulle kunna bestämma vilken struktur vi vill ha på väggarna inne i huset. 


Så här ser det ut när man har grovputsat, detta är Monicas arbetsrum, här ser Ni även hur vi har valt att såga upp fönsteröppningarna, för att mjuka upp linjerna samt öka ljusinsläppen.


Vidare så har jag experimenterat med, tjära, linolja, linoljefärg och terpentin, sk Roslags mahogny, på vindskivorna till kuporna, vi försöker få den svart så att kuporna skall smälta in så gott det går i taket. Det går ganska bra tycker jag, och så luktar det underbart fast men blir lite yr efter en stund..............Och slutligen, åter igen en bild på våra bågar, de är så coola !!!!!!
 

I denna vecka så skall det sprutas grundputs på utsidan, sedan börja sättas fönster så det blir riktigt spännande, så på återseende till veckan, ha en skön, varm, solig och alldeles underbar vecka önskar vi Er alla från Soliga Södern

Ha de gött !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar