Kategorier

tisdag 23 juli 2013

Det ordnar sig till slut !

Först vill jag tacka Tranes i Gislöv, vår egen byggnadsvårdsbutik här på Österlen, som löste vårt problem med fönstren, Tack Tack Tack, vi höll på misströsta, då alla sa att vi inte kommer att få något att fastna på limrester och silikon, men med Er hjälp och Äggoljetempera som färg istället, så får vi fin färg på fönstren och det sitter fint. Det var förmodligen ett mycket smartare val för träbjälkarna i huset också, för tänk Er att gnugga in linoljevax i de grova bjälkarna, snacka om stickor......

Sedan vill jag tacka vädret, vilket fantastiskt väder det har varit, det är dock svalt och skönt inne i huset, vilket de säger betyder att det är välisolerat, jag hoppas såklart att det skall vara på de viset, annars börjar jag vilja ha lite ledigt faktiskt, men man får vara glad så länge vi har byggare i huset, så jag vill ju inte skicka hem dem och säga, ¨Nu tar vi semester va grabbar ???¨ nej det gör man bara inte, dock ska vi hålla ledigt nästa vecka, så det blir en vecka nu, det blir bra, jag ska åka upp till Felix och hälsa på i Grimslöv och hjälpa till lite med deras Båt projekt, kul med lite annat.

Nåväl vad hände förra veckan, jo först så var jag och min gamla granne inne från Simrishamn Hasse Ehrman till Kjell-Erik i Tommarp, och där i hans snickeri så fräste vi kantprofil på takpanelen, till som skall vara i taket på övervåningen, det tog nästan 2 dagar, det är 1800 löpmeter. Här ligger en del av dem.


Så här blev profilen.


Hasse och Kjell-Erik i fräsartagen.


Sedan har ytterligare golv blivit gjutna med fall, här är tvättstugan.


Köket putsat !


Här är grabbarna som jobbar nu, Tobias, ett putsargeni, duktig som tusan.


Super Kennet och hans son Anton,  de är allt i allo, sätter in fönster, gjuter golv, isolerar takkupor, osv osv.


Sedan har sist men absolut inte minst, Anders en murare till som kastar bruk på väggarna hela dagen.


Sist vill jag bara visa hur bra kuporna blev när de blivit isolerade, ångbromsade och spikläktade.



Här ser man också hur färgen blev på bjälkarna, äggoljetempera, snyggt........


HA EN FANTASTISK VECKA ALLA !!
SOLIGA OCH VARMA HÄLSNINGAR

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar