Kategorier

torsdag 6 juni 2013

TAK KUPA NR ETT, SUPER:)

Hej igen kära vänner !
Ännu en vecka i solens och äppelblomsters tecken, och byggande såklart, denna vecka gjordes massor, vinkelstakets råspont, takduk och tegelläkt åkte upp på plats under måndag och tisdag, på tisdagen började jag och min far (de kom ner på måndag kväll) att skruva in ett tillfälligt golv på övervåningen, så att det ska gå att arbeta med kuporna, luftningen samt isoleringen, vi vill inte lägga in det riktiga golvet ännu, då det återstår för mycket av bygget, och risken att förstöra golvet torde vara ungefär 100 %.

  

Så här blev det, och här ligger virket på plats för stommarna till takkuporna. Nedan så ser man hur det blev mellan byggnadsvinklarna, vi lade en takstol på råsponten på den norra byggnaden, kapade ner 2 takstolar så att de skulle passa, från det taket upp mot det mötande taket. Så här blev resultatet sett från den södra gaveln.


Sedan var det dags för veckans huvudnummer. det var spännande att äntligen få se hur övervåningens takkupor skulle se ut i verkligheten. Det var otroligt intressant och se den växa fram.


Lasse lägger första snittet i ingreppet, operationen är i full gång, point of no return passerad !


Här stannar kirugen upp något för att fundera. Så här himla bra, blev resultatet, över förväntan, det börjar verkligen se ut som VÅRT HUS !!


De finns faktiskt de som redan tycker att huset är klart för inflyttning, detta var vår första hyresgäst, ett par svalor försökte bygga bo, sedan dök det upp ett par duvor i samma ärende, de klarade dock inte kreditupplysningen så vi avböjde vänligt men bestämt.

Nu är jag ikapp igen, och återkommer snart med veckans uppdatering, vi har ju Felix, Oscar och Jens här i veckan som hjäper till, de gör ett fantastiskt jobb som Ni ska få se.

Sköt om Er
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar