Kategorier

måndag 10 juni 2013

EXTRA FÖRSTÄRKNING !

Hej igen!
Ännu en fantastisk vecka i herrens hage, denna vecka har vi haft den fantastiska förmånen att få hjälp av Felix, Oscar och Jens, samt att även Casper har jobbat med oss torsdag till lördag. Det har gått kanonbra. Den andra stora upplevelsen i veckan har varit att Jag/Vi har ätit vegetarisk kost hela veckan, då Oscar och Jens är vegetarianer bestämde vi att vi kör med mat som alla kan äta, och jag måste säga att det har smakat otroligt bra. Vi gjorde så att alla fick i uppdrag att laga ett kvällsmål var till alla, så att vi inte skulle behöva laga mat hela tiden. Dock hade vi turen att Monica stod för lunchmålet vilket underlättade mycket för hårt arbetande ungdomar.............

Veckans arbete för Grabbarna har varit i huvudsak med att göra luftningen av taket klart, de har borrat in ventilationshuvar uppe vid nocken och nere vid takfoten i facken mellan varje takstol.Sedan har de gjort luftspalten på insidan av råsponten i varje fack mellan takstolarna, först spikat läkt och sedan spikat en boardskiva/unitskiva på det, så nu är det färdigt för isoleringen i facken, dock kommer vi att vänta med det ett tag tills vi har fått börja putsa gavlarna.


Vidare så har vi även satt upp hanbalkarna mellan takstolsbenen, balkarna har vi hyvlat så att de ska se handbilade ut, dvs se ut som om de var hugna med en yxa. Oscar var en riktig fena på hyveln.


Det var lite dramatiskt att sätta upp balkarna i vardagsrummet, då de sitter på över 3,70 meter över golvet, vi fick helt enkelt bygga en ställning där inne för att klara av uppdraget.
Efter det var allt krut slut i grabbarna, men de har gjort en fenomenal vecka, jag hoppas att de kan komma igen, då de har gjort otrolig nytta, samt spridit mycket glädje och värme runt sig, tack så mycket än en gång BRA JOBBAT GRABBAR!!


Snickarna jobbade bara 2 dagar förra veckan, då det var en kortvecka, de färdigställde en takkupa till mot norr, här en bild från insidan på övervåningen.


Sedan var vi ju framme vid veckans höjdpunkt och min tredje stora upplevelse denna vecka, jag är numera lyckligt gift med en 50 taggare, Monica fyllde 50 år igår söndag, vi startade dagen med att väcka henne med vår skönsång, sedan dags för presenten, värdig ett 50-års firande, ett urtjusigt utebord av återvunnen teak, sedan överraskade vi med att äta framdukad frukostbuffé i morgonsolen.


Därefter begav vi oss till Verkeåns nationalpark där vi tillbringade eftermiddagen med att vandra runt ån, äta medhavd lunch och beundra dess vackra natur, och tillbringa lite väl förtjänad kvalitetstid tillsammans med nära och kära.En nöjd och lycklig 50 åring !!

Tack och hej för denna gång, och från oss alla till er alla en riktigt skön vecka !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar