Kategorier

måndag 17 juni 2013

Murare efterlyses !!!!!

God kväll kära läsare, sitter nu i soffan trött och slut efter ännu en dags kroppsarbete, försöker vara fyndig och käck, men vill bara sova, sova sova osv osv, men inte riktigt ännu. jag vill ju visa och berätta vad som hände, eller rättare sagt inte hände förra veckan. Jag har ju prisat vår byggare tidigare så nu tänkte jag risa honom istället. Han är givetvis precis som alla andra byggare dvs alltså :        

Tidsoptimist
Kan inte säga Nej
Lagrar på sig jobb som om de skulle ta slut imorgon
Tror att man kan vara på flera ställen samtidigt

Listan kan göras mycket längre, men jag tror Ni förstår vinken.

JAG HAR INGA MURARE LÄNGRE !!!!!!!!!!!!!! och var är de då undrar Ni kanske, Jo såklart någon annanstans, på någon annans bygge, men lite glädje det skänker mig och nu har vi tappat en vecka till. Nu har jag blivit lovad att det skall komma folk imorgon, i vart fall en murare och fortsätta så att bygget inte stannar av, men jag börjar ana oråd, och det känns inte riktigt bra längre. Nåväl vi får se vad som händer men tyvärr så kan man nog inte ta igen förlorad tid. En tappad vecka är en tappad vecka.

Nog om det, nu till vad som faktiskt hände förra veckan, vi gjorde alla takkuporna helt färdiga, med tegel läkt och panel läkt på sidorna. Vidare så gjorde vi avväxlingen från sovrummet till klädkammaren mellan vinkeldelarna, samt att vi började med att sätta tegel pannorna på fredagen. Här kommer lite bilder.

Först avväxlingen, här funderar Krister på om det verkligen håller ??Så här blev det när alla takbjälkar kommit på plats, snyggt som tusan.


Så här gjorde vi med bjälkarna i kuporna, då vi har kapat takstolarna.


De envisaste gästerna (svalor) som man kan tänka sig, de ger sig inte, de bygger ett par nya bon varje dag, träget kämpar de vidare, de verkar inte kunna ändra på sig tyvärr och hitta något annat ställe att bygga sitt bo på, så detta par kommer nog inte att kunna lägga några ägg i år.


Så här kommer det att se ut med takpannorna på plats, det är en riktigt skön patina på dessa gamla pannor, de är från sextiotalet precis som mycket annat av riktigt riktigt hög kvalité..................Önska mig nu lycka till i veckan och tänk positivt i riktning mot Brantevik, så kanske vi kan få ett par murare.

Ha det gott, och en skön midsommar tillönskas Er alla

Med Tangentbordet på Knäna

Jörgen

1 kommentar:

  1. Imponerande bygge! Funderar att åka på Byggmax och köpa tegelstenar och takstolar. Byggintruktionerna är ju glasklara :-)
    Hoppas murarna kom! Trevlig midsommar! /Jim

    SvaraRadera