Kategorier

måndag 11 mars 2013

Hasopor veckan

Är det sten ? är det plast ? är det skumgummi ? är det lava ? eller...... Nej det är ju Hasopor, 92 % luft resten, 8% är återvunnet förpackningsglas. Förra veckan har vi alltså fyllt grunden med detta isoleringsmaterial. Först drog i upp alla avlopp, Ni kan tänka att det ser ut som en ormgrop med alla avlopp i badrummet, då vi skall ha separata avloppsrör för urin, fekalier samt dusch och tvättfat. Vidare ska ju även dessa förgrenas och skickas upp till övervåningen i väggen mellan badrummet och köket.


Vi fyllde ungefär hälften av grunden först, packade allting med padda, för att i detta mellanskikt sedan dra alla värmerör till radiatorerna.


Som Ni kanske noterar så bestämde vi oss för att isolera insidan av lecablocken med träullitskivor, vi tror att det ska bidra till att minimera köldbryggan mellan grunden och väggblocken i Porotherm. När sedan detta var klart, så fyllde vi upp resten av grunden.


När sedan detta var packat och klart, var det dags för att börja armera inför gjutningen av plattan. Vi lade först en fiberduk ovanpå hasoporen innan det var dags att börja lägga armeringsjärnen och näten. Först ligger det ett 12 mm armeringsjärn runt om hela grunden mot leca blocken. Sedan ligger 3 st 12 mm rör i förstärkningar under vad som skall bli de bärande väggarna, samt slutligen även en förstärkning under skorstenen och kakelugnspannan. Därefter läggs armeringsnät ovanpå alltsammans.


Ja det var vad vi hann förra veckan, för övrigt kan jag meddela att vi hade underbart vårväder i början av veckan, på torsdagen började det blåsa kallt som tusan från öst, och det drar rakt in på tomten från havet med isvindar ner i skjortkragen så att brösthåret ställer sig i givakt, inte så trevligt alls faktiskt. Denna kallvind har hållit i sig ända tills idag måndag, med till och med snö idag. Man kan hålla sig för skratt............


 Inga kommentarer:

Skicka en kommentar