Kategorier

måndag 22 april 2013

Huset reser sig likt Fågel Fenix !

Hej igen !
Ännu en bra vecka, ytterväggarna kommer uppåt, kroppen blir dock krokigare, axlarna värker och sviktar men huset det reser sig starkt.


Med våren så har blommorna kommit fram, de växer överallt, som dessa vårstjärnor med inslag av krokusar, här nere ses de som ogräs, men vi tycker de är fina !


Här ser Ni hur vi har kommit upp till överkant fönster och dörrar, på detta band måste vi lägga in balkar för att avlasta, och för att få en stabil fortsättning på väggarna, tegelbalkarna är förstärkta med armeringsjärn och gjutna.


På varvet ovan balkarna så lägger vi ytterst ett U block, i blocket kommer vi att lägga med 2 st 12 mm armeringsjärn,  samt en 50 mm träullitskiva som isolering. På och i detta sedan gjuter vi finbetong. På insidan kommer vi att sätta ett porothermblock som är 25 cm brett så att varvet blir jämt.


Detta U blocksvarv går runt hela huset, det ska så att säga hålla ihop hela huset där takstolarna skall vila.

Ovanför glaspartiet mot växthuset, var vi nödgade att gjuta två egna tegelbalkar, då vi fått för korta balkar, vi delade U block på höjden, lade ner armeringsjärn, stämpade upp konstruktionen och gjöt två balkar på plats, hur enkelt som helst !


Så här börjar huset se ut från havs sidan, med ett stort fönster i vardagsrummet samt växthuset och glasdörrspartiet.


Det här blev alltså frukten av veckans arbete, nästan färdiga ytterväggar, på Måndag skall det bli klart. Sedan får vi börja med innerväggarna, det blir spännande att börja se hur det rummen kommer att börja se ut.


Tack och hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar