Kategorier

lördag 26 oktober 2013

DET RULLAR PÅ !!

God Morgon alla glada !

Idag är dagen då Jag tänkte hinna med att visa upp lite bilder och berätta vad som har hänt under senaste månaden. Ni förstår säkert att det är mycket som är färdigt i huset sedan sist jag berättade. Det blir lite bubblan ute i Brantevik, man jobbar och jobbar från tidiga morgon till sent på kvällen och krafterna tar slut, det finns dock en liten fördel med det här livet, man är nere på 80 kilo igen (det var väl sisådär 30 år sedan). 

Det mesta har gått väldigt bra, inne i huset blir det mesta till och med bättre än vad man hade hoppats på, när det kommit på plats, sedan är det utanför huset och där har vi verkligen stött på patrull, taket läker in och jag har fått mina tävlingscyklar stulna ur garaget..................... suck suck, verkligen botten. Lite kort om olyckorna, på framsidan av huset har vi inte gjort färdigt med takpannorna, då vi hade tänkt att montera solcellerna och solfångarna först, vi har inte hunnit dit ännu varpå delar av taket alltså har varit exponerat med bara takduk över sommaren, och nu när vädret växlar till höstrusk har det alltså visat sig att DUKEN INTE HÅLLER TÄTT !! det har runnit in vatten i takkupan, samt i köket från båda sidor där huset går i vinkel, samt i vardagsrummet över fönstret mot havet. Jag kan bara säga att det känns fruktansvärt jobbigt att det inte håller tätt. Takduksleverantören har varit i veckan och fotograferat och dokumenterat, samt att kontakt är tagen med min byggares entreprenadförsäkring. Jag vet inte så mycket mer än så om vad som händer sedan i denna fråga utan får återkomma senare. Vi har täckt taket med presenningar nu.

Sedan så har alltså någon gjort inbrott i vårt garage under tiden jag var i Spanien, och jag kan säga att det känns också riktigt jobbigt, då inget annat är stulet, varken verktyg, kitesurfing grejor, öl, vin maskiner, så det måste det alltså varit någon som visste att jag hade cyklarna där och inte var intresserad av något annat, alltså inte ett vanligt inbrott i syfte att ta saker för att tjäna pengar. Mitt försäkringsbolag har varit toppen, så jag håller på att ordna med nya cyklar, så jag kan komma igång att träna igen, det kändes ett tag som att, Nej jag slutar !! men nu har lusten börjat komma tillbaka så det börjar kännas lite bättre.

Sedan med huset, Maskinrummet är all VVS inkopplad och elementen är monterade, det saknas elen (vi gräver in den till veckan) klinker  och undertak lagt i lillhallen, klinker och undertak lagt i tvättstugan, toaletten är klar med klinker och kakel, klinker lagt i köket och vi håller som bäst på att bygga köksinredning, i vardagsrummet är fondväggen murad, vedförrådet murat, kakelugnen på plats, tv skåpet byggt och golvet lagt. På övervåningen är gästsovrummet nästan helt klart, mellanväggen är omålad men jag har satt pappersduk, typ renoveringsduk på väggen och fönsterbänken är lagd i klinker. Samma sak gäller i arbetsrummet och i ytorna utanför. Toaletten är det lagt klinker, men inte kakel på väggarna ännu. Sovrummet är klart med duk på väggarna men inte målat, och väggen mot skorstenen är inte masonitad och gipsad.

Utvändigt så är huset nu nästan helt färdig putsat, gavelspetsarna är murade och putsade samt alla smygar utom till entrédörrarna vilka vi inte monterat ännu. Ja som Ni hör är det rena tomteverkstaden här, det har jobbats i varenda hörn. Nu kör vi på med lite bilder istället för att jag ska babbla på, en bild säger ju mer än tusen ord sägs det !


 Så här ser det ut när det börjar putsas på utsidan.Och så här när det är färdigt, med hängrännor och allt.


Här ser man den murade gavelspetsen också, riktigt bra blev det, det är sågad träullitskiva som vi fäst med bruk och skruv, så jag hoppas de kommer att sitta kvar...

 

Här ser man hur fondväggen, med tegel från det gamla huset håller på att ta form framför skorstenen.


Kakelugnspannan, inlyft till vardagsrummet, pust & stön !


Sedan var det dags för Spanien, jag skall inte dröja mig kvar här, men jag måste bara få visa något som många kanske aldrig trott att det skulle hända igen, men vinden svek oss denna vecka, jag kitade bara 1 dag ordentligt och lite till en nästa dag, på tok för lite, så vad gör man ? Jo vi spelade golf i 2 dagar istället, här ser Ni bevisen, Micke och vår Spansk/Tyske vän Christian med golfbagar och trolleys. Det är ju inte riktigt klokt, inte som att kita men vaddå rätt okej tidsfördriv ändå.


Solnedgång från Christians terass i Almerimar.


Här är lite bildbevis på vad jag köpte där nere, lite elartiklar, gångjärn, handtag, dörrtrycken och tvättfat. Det blev 6,5 kilos övervikt på hemresan. Men med lite list så löste sig även det..........


Här börjar vi lägga klinker golvet i köket, det blev lite trixigt då vi skulle ha en bård runt, det måste ju helst passa med hela plattor så det blir jämt, vi lyckades såklart inte helt, men resultatet blev bra.Det färdiga golvet, Ni ser att vi lagt andra plattor utanför, det är återbruksplattor, då de kommer att hamna under inredningen så syns de således inte och spelar inge roll hur de ser ut.Så här blir tv skåpet till, med ekdörrar från återbruket i Tomelilla, och med ekgolvsplankor, det blir jättefint.


Golvet i Tvättstugan, en blandning av alla våra Maroccanska klinker.


2 Rörmokare i gång med att koppla alla rör i Maskinrummet.


Färdigt !!

 

 Dick putsar väggen ovanför Tv skåpet


Vedförrådet till vänster om den murade fonden.


Kennet lägger klinker på Toaletten, den på övervåningen.


Här ska vi sätt kakelugnspannan på plats, vi har gjutit upp golvet, och lagt klinker på plats, Kennet mäter anslutningarna till panna, och det stämde som tur var.Så där ja, det var det !, Nu ska jag och Casper iväg på körskolan för att gå sån där Handledarutbildning för övningskörning.

Vi hörs Tjingeling / J


1 kommentar:

  1. Alltid roligt att läsa om ett nytt husbygge! Hoppas på mer uppdateringar!

    SvaraRadera