Kategorier

måndag 23 september 2013

TIME FLYES !


Hejsan !
Det har gått ett antal veckor sedan sist......... tiden flyger iväg för mig, och jag har svårt att hinna med allt jag skulle vilja, så Ni får ursäkta mig, inget illa menat.

Här nere har vi det fullt upp såklart, men allt går finfint inne i huset, det är dock inte påbörjat den utvändiga putsen ännu, men det måste ske vilken dag som helst nu annars blir det problem. Det har gått in en ca 300 arbetstimmar i veckan i huset nu senaste tiden, det låter mycket, och visst tittar man så, kanske det borde hända ännu mera, men jag kan försäkra Er att det jobbas och gnos och det är min bestämda uppfattning att allt görs i en vettig ordning så här långt.

Själva har vi börjat titta på inredning, dvs kök och badrum, tvättstuga och garderober, och vi har kommit fram till at vi platsbygger allt i limfogsskivor av furu, samt dörrar och luckor av spontad granpanel. Vi får ta en snickare till hjälp såklart men en hel del hoppas jag hinna med själv, annars tar målningen av väggar varvat med skrapning av innerdörrar all min tid just nu känns det som.

Lite bild bevis på vad som hänt de sista veckorna.

Nockpannorna är fastmurade, Murar Ulf har burit upp 1 ton bruk som pannorna är fästa i, så förhoppningsvis ska de klara av de Österlenska höststormarna.Sedan har han putsat skorstenen, den blev snygg tycker jag, ska bara hitta någon schyst skiffer platta eller något att hindra regnet, och de allra största fåglarna från att bygga bo där.Fönsterdörrpartiet mot växthuset, vackert målat i blått på utsidan.Casper har målat sitt rum, brunt, samt en fondvägg i turkos blått, det blev bättre än vad man skulle kunna tänka sig, lite mörkt kanske, men så är det en riktig Man Cave oxå.............
Vi har hunnit lägga ekplankorna på golvet i Monicas arbetsrum, vi har lagt de på reglar 28x70, en duk för att skydda mot fukt från plattan samt linull isolering mellan reglarna för att dämpa resonansen, inte riktigt helt perfekt men nästan, lite ihåligt låter det dock.Sedan har vi lagt Marockansk klinker i badrummet på bottenvåningen, det blev som Ni ser, alltid snyggt med detta kakel. Notera även undertaket, det är träull cement plattor, 25 mm tjocka som jag målat 2 ggr med Auros tvättbara väggfärg i vitt. De kommer även att fungera som en fuktbuffert.Sedan är innertaket på övervåningen klart, sånär som på i badrummet, där vi måste köpa fler panelbrädor, så här blev kuporna, och sidorna. Nu ska vi börja resa innerväggarna och göra färdigt runt badrummet.

Vi kommer i veckan att gjuta på en finsats i köket, för att kunna sätta klinker där, vi vill gärna snart komma igång med inredningen där, ekplankor i Caspers rum, samt mura in de gamla återvunna tegelstenarna runt skorstenen så vi kan göra färdigt väggen mellan sovrummet och vardagsrummet.

Vidare så drar jag på en veckas semester till Spanien nästa vecka, det ska bli Kite surfing och beslagshopping till huset för hela slanten, och förhoppningsvis något snyggt handfat.

Lev och må

Vi hörs Mr J

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar