Kategorier

lördag 7 september 2013

ORMBOET

Jag tänkte nu släppa version V35, berätta lite om den veckan. Det händer så mycket just nu så det är lite svårt att hänga med tycker jag, man kör på hela tiden och är inne i sin bubbla och PANG så är det helg igen, inte för att det förändrar vår arbetssituation något, men helg är ändå helg, det blir lite lugnare tempo, man slipper ställa väckaren på 06.00, utan vaknar när man vaknar, bara det känns som rena lyxen. Vädret är fortfarande med oss och är helt fantastiskt, det är dock riktigt riktigt fuktigt på nätterna, men dagarna är varma och sköna så det torkar upp och vi har inte ännu drabbats av den där lite råa kylan när fukten inte riktigt vill lämna.

Den korta versionen, bjälklag och avloppsdragning toalett uppe (ormboet !!), dragning vattenrör övervåning, takpanel i gästsovrum, murat förrådet under trappan, monterat fönster/dörrparti mot havet, ytterdörrarna har kommit och vi har börjat att måla dem, och Murar Ulf har fortsatt att putsa färdigt invändigt runt dörrar och fönster.

Här står Kennet och Magnus Rörmokare och ¨beundrar ???¨sitt verk i badrumsgolvet, det ser helt sjukt ut. En av orsakerna till röran är att takstolarna inte placerades som det var ritat på takstolsplanen, då hade luftningen till alla avlopp hamnat inne i väggen istället för ute i golvet. Nåväl  Magnus lovar att det kommer att fungera ändå.
Välkomna till gästsovrummet, det är en något sakral stämning i rummet, men den är lugn och harmonisk så här kommer man nog att sova gott, så nu vet Ni var Ni hamnar när Ni kommer !!


Så här ser det ut efter att Ulf har murat igen under trappen, ett pyssling förråd till tjänst, det aldrig fel med små hål att stoppa saker i...............


Detta är då alltså vad som kommer att möta en när man kommer in genom entré dörren. Taket är målat och jag håller på att äggoljetempera bjälkarna.


Monicas målar hörna i köket, entrédörrarna ligger för färgen på arbetsborden, samt karmen i förgrunden.

Tyvärr en något dålig bild av mig igen, men så blir det när man inte begriper bättre, ivart fall är det fönster och dörrpartiet mot havet och växthuset som Ni ser inmonterat, Ulf har dock hunnit täcka det med plast inför putsning av smygarnas skull, innan jag hann fram med kameran, men den kommer fram sedan.


Ja det var den veckan det, den ena är den andra lik, men det är skönt att det tar ihop eftersom nu, man börjar se ett slut, för vi längtar efter att få komma in i huset.

Ha dé gött så länge

Don Jorgen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar