Kategorier

tisdag 21 maj 2013

TAKSTOLSDAGS !!

Då var det äntligen dags för nästa etapp i byggandet, första dagarna av veckan gick åt att förbereda för själva monteringsmomentet, då kranbilen skulle komma, det var på håret att de vågade att köra med takstolarna monterade, då ekipaget egentligen blev för högt, men efter lite övertalning gick de med på att köra ut dem färdiga, här ser Ni hur det såg ut på lastbilen.






Det var precis på det berömda håret att det skulle gå komma under den stora eken i backen ner till huset, men efter att ett par grenar fick stryka på foten så gick det komma ner, och bilen började lasta av stolarna, han lyfte ner dem först, för att sedan lyfta upp dem på huset på grund av risken för att tippa ekipaget.


Sedan körde vi på i rask takt, de var upp på plats fram till lunch.














Sedan så har körsbärsträdet slagit ut, luktar helt underbart !!







Så nu väntar vi på vädret skall bli bättre så vi kan spika råspont, och täcka med Thermofloc duken så det blir tätt, då blir man inte så beroende av vädret utan då börjar det finnas jobb i alla lägen. denna vecka har börjat bra vi har gjort färdigt takfötterna, med träullitskivor som skall fungera som putsbärare så att det går att putsa ända upp under mot taket, då vi inte vill ha något synligt trä i takfötterna, men mer om det till nästa vecka, vi har även börjat spika råspont, men var tvungna att avbryta på grund av regn idag.

Vidare så hoppas jag att vi skall få eget internet imorgon, så jag slipper åka in till Simrishamn, man blir lite handikappad, när man inte kan komma ut på nätet, det är märkligt att man kan vara så beroende, jag har varit utan tv nu i över tre veckor, men det bekommer mig inte, dock avsaknaden av internet, det är besvärligare.

Ha det gott så länge !!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar